Ontstaan

HET ONTSTAAN VAN MISSION PRISON

Stichting Mission Prison richt zich op zendingswerk voor binnen- en buitenland. Wilfred Kols is de oprichter van deze stichting.

2003

Stichting Mission Prison richt zich op zendingswerk voor binnen- en buitenland. Wilfred Kols is de oprichter van deze stichting. Deze Molukse ex-voetballer is opgegroeid in Culemborg en was vaak op vakantie in het voormalige kamp Vught. Nadat hij in 1988 zijn eerste lijntje coke snuift verandert zijn levensstijl drastisch. Hij groeit uit tot een gevreesde junkie crimineel en wordt na 15 jaar gearresteerd. In de isolatiecel moet hij afkicken, maar komt hij ook tot bezinning. Hij krijgt van één van de bewakers een boek en leert Zijn Redder kennen.

2016

In de cel krijgt Wilfred een woord van God. Lucas 4:18-19. Hij wordt daardoor geraakt en slaat het op in zijn hart. Na het uitzitten van zijn straf weet hij als geen ander hoe een mens in het donker kan leven. En dat terwijl het Licht in ieders leven wil schijnen. Dat is dé missie om te gaan delen!

Zo ontstaat deze stichting; hulp voor gevangenen en eenzamen. In 2016 voelt hij in zijn hart dat hij naar Indonesië moet gaan. Samen met broeder Benny gaat hij gevangenen bezoeken. Dat is het begin van een geboorte van Gods werk door de stichting heen.